Home | Site Map | Cisco How ToNet How To | Wireless |Search | Forums | Services | Donations | Careers | About Us | Contact Us|

Cannot add WLC to WCS

Cisco Router, Firewall, VPN, SDM, ASA and Switch

Cannot add WLC to WCS

Postby guest » Fri Jun 08, 2012 4:03 pm

Hi, I have just installed WCS demo, and am trying to add a WLC to it. I keep getting the error :- No response from device, check SNMP communities, version or network for issues WCS :- 5.2.130.0 WLC :- 5.0.148 I have SNMP enabled on the WLC, and when I try to add it from WCS (10.1.1.5), I see the following on the WLC SNMPD: Packet from: 10.1.1.5:4858, in_packet_len = 44 SNMPD: calling srDoSnmp. ...
Tablet and Smartphone Setup Guide
http://www.quicksetupguide.com

Troubleshooting Vista Wireless
http://chicagotech.net/
guest
 
Posts: 10191
Joined: Mon Nov 27, 2006 1:10 pm

Re: Cannot add WLC to WCS

Postby guest » Fri Jun 08, 2012 4:04 pm

Ok, I think it might be a windows problem. I am running the WCS on a Win2003 server. I downloaded a SNMP/MIB browser on the Server and cannot reach the WLC using that. However, I can reach the 2800 series router hosting the NM-WLC with SNMP from the Win2003 server. I can also reach the WLC from another subnet using SNMP. I'll have to double check the network connectivity .
Tablet and Smartphone Setup Guide
http://www.quicksetupguide.com

Troubleshooting Vista Wireless
http://chicagotech.net/
guest
 
Posts: 10191
Joined: Mon Nov 27, 2006 1:10 pm

Re: Cannot add WLC to WCS

Postby guest » Fri Jun 08, 2012 4:04 pm

I don't mean to sound disrespectful, but, are you using matching SNMP settings (community name, read/write permissions, etc.) on the WLC and WCS? Could something be blocking SNMP traffic (software firewall) on the WCS server? A firewall between the two boxes?
Tablet and Smartphone Setup Guide
http://www.quicksetupguide.com

Troubleshooting Vista Wireless
http://chicagotech.net/
guest
 
Posts: 10191
Joined: Mon Nov 27, 2006 1:10 pm

Re: Cannot add WLC to WCS

Postby guest » Fri Jun 08, 2012 4:05 pm

OK, the problem is related to VLAN / BVI / packet routing of SNMP replies from the WLC to the WCS. I have opened up a new thread to discuss this problem. The workaround for me was to put my WCS in a VLAN that does not have a sub-interface on the router hosting the NM-WLC. Thanks
Tablet and Smartphone Setup Guide
http://www.quicksetupguide.com

Troubleshooting Vista Wireless
http://chicagotech.net/
guest
 
Posts: 10191
Joined: Mon Nov 27, 2006 1:10 pm

Re: Cannot add WLC to WCS

Postby guest » Fri Jun 08, 2012 4:05 pm

I think my problem is SOLVED as per the doc snippit below. I had my WCS in the same vlan as a dynamic interface. I suppose everyone either keeps the Dynamic interfaces separate from the Management VLANS anyway as a best practice OR This issue of asymetric routing occurs only with NM-WLC. http://www.cisco.com/en/US/tech/tk722/tk809/techno logies_tech_note09186a0080810880.shtml Per design, most of ...
Tablet and Smartphone Setup Guide
http://www.quicksetupguide.com

Troubleshooting Vista Wireless
http://chicagotech.net/
guest
 
Posts: 10191
Joined: Mon Nov 27, 2006 1:10 pm


Return to Cisco

Your Ad Here

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest