Home | Site Map | Cisco How ToNet How To | Wireless |Search | Forums | Services | Donations | Careers | About Us | Contact Us|

Windows 7 - Two default gateway 0.0.0.0

Active Directory, Domain, DNS, WINS, DHCP, SBS, New Releases.

Windows 7 - Two default gateway 0.0.0.0

Postby guest » Sun Nov 22, 2009 9:58 pm

We have setup a windows 7 machine, it takes IP address properly from DHCP server, but takes two default gateways . First default gateway - 0.0.0.0 & second default Gateway 192.168.1.1 (This is correct one).

Unless I delete the first default gateway manually my machine does come on the network. Can some one please let me know what could be the issue.
Tablet and Smartphone Setup Guide
http://www.quicksetupguide.com

Troubleshooting Vista Wireless
http://chicagotech.net/
guest
 
Posts: 10191
Joined: Mon Nov 27, 2006 1:10 pm

Re: Windows 7 - Two default gateway 0.0.0.0

Postby guest » Sun Nov 22, 2009 9:58 pm

This problem with two default gateways seems to be a 'bug'. It was present in Vista and Windows Server 2008 (but they showed access as being 'Local Only'. In Windows 7 the system tray icon shows 'Internet access', but believe me there is no internet access (Ping can resolve a web address, but can't actually ping it).

It seems that as long as the 0.0.0.0 default gateway is present, it won't work. Doing a ROUTE DELETE 0.0.0.0 works, but it is hardly a solution.

I don't accept the 'upgrade my router' option either. I have got a business class router that works fine with every other OS.

Is there a proper fix for this problem?
Tablet and Smartphone Setup Guide
http://www.quicksetupguide.com

Troubleshooting Vista Wireless
http://chicagotech.net/
guest
 
Posts: 10191
Joined: Mon Nov 27, 2006 1:10 pm


Return to Windows

Your Ad Here

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 13 guests